Fyne Audio F.1-8S

Af kim, 6 oktober, 2023
Af
Medlyd
Fyne Audio lancerer ny gulvmodel i kongeklassen

FYNE Audios F.1- højttalerserie har hentet sit navn direkte fra Formel 1 – motorsportens kongeklasse. Nu udvides serien med gulvmodellen F.1-8S, der byder på et skarptskåret lydbillede og endnu bedre dynamik. Prisen er 125.000kr. for et sæt.

Design og komponenter er hentet på allerøverste hylde i F.1-8S, en gulv-udgave af den anmelderroste standerhøjttaler F.1-8. Modellen har samme velkendte musikalske lyd som F.1-8. Det større kabinet tilfører først og fremmest mere tyngde i lyden.

Dr. Paul Mills og Motorsport
Modelnavnet F.1, er hentet direkte fra motorsportens verden, hvor Formel 1  regnes som det ypperste. Sådan er det også med FYNE Audios F.1-serie. Designchefen, den motorsportsinteresserede Dr. Paul Mills, slår sig løs og viser hvad han kan.

Opdatering af en bestseller
F.1-8S anvender en modificeret udgave af den 8" IsoFlare koaksial-enhed, som findes i det skotske firmas bestseller, standerhøjttaleren F1-8. 

Den nye F.1-8S koaksiale enhed har fået opgraderet sit ophæng, ligesom det kryogenbehandlede delefilter er blevet opdateret og fintunet til at enheden fungere optimalt i det større kabinet. Det karakteristiske baffel-løse FYNE kabinetdesign er naturligvis videreført. Højttaleren har spillestil og musikalske formidling helt som den anmelderroste F1-8. I F.18S har det hele dog fået et løft, specielt med forbedret dybbas og dynamik i kraft af det større kabinet.

Som alle modellerne i F.1-serien er F.1-8S designet, fremstillet og håndbygget hos FYNE Audio i Glasgow i Skotland. Finishen i højglans ægte valnød, levner ingen tvivl om hverken ophav eller ambitioner.

Mere håndterbar størrelse
Til trods for en mere håndterbar størrelse trækker det gulvstående design i F.1-8S paralleller til de større F.1-10 og F.1-12 modeller i serien. F.1-8S bygger på den velvoksne standerhøjttaler F.1-8. F1-8S tjekker ind på det danske marked til en pris af 125.000kr. for et sæt.

Ligesom de andre modeller i F.1-serien tilbyder F.1-8S diskret kontrol over outputtet i mellemtoneområdet via en solid aluminiumsknap monteret på højttalerens front. Denne kontrol i området fra 2,5 kHz til 5 kHz, med op til +/- 3 dB, giver brugerne mulighed for at justere lydbalancen i det vigtige vokalområde uden at påvirke den overordnede kvalitet. På den måde kan højttaleren modvirke problemer i lytterummet som f.eks. overdreven efterklang eller for kraftig dæmpning.

En let belastning - også for rør
F.1-8S’ høje følsomhed på 91 dB/W giver en ekstraordinær dynamisk rækkevidde, og gør den kompatibel med et bredt udvalg af (kvalitets)forstærkere, lige fra single-ended

rørforstærkere til de kraftigste transistorbaserede forstærkere.

Se mere på www.medlyd.dk

For yderligere information, kontakt
medlyd
Tilstedvej 73
7700 Thisted
www.medlyd.dk