Audio Solutions opgraderer Figaro-serien til mk.II

Af kim, 22 november, 2023
Af
Audiophile.dk
Efter mere end 6 år på markedet er AudioSolutions ny klar med den opdaterede mk. II af deres velanmeldte Figaro-serie

Efter mere end 6 år på markedet er AudioSolutions ny klar med den opdaterede mk, 2 af deres velanmeldte Figaro-serie, der gennem de sidste år har vundet adskillige priser og tests for deres meget vellydende og musikalske lyd til en pris, hvor de fleste kan være med. Serien rundes af med stil med den massive Figaro XL2.

Hele serien har gennemgået en komplet revidering med opdateringer hele vejen igennem, dvs. nye drivere, delefiltre, kabinetter og et revideret udseende. Der er skelet til de større serier, Virtuoso og Vantage, og flere elementer fra topserierne er kommet ned i Figaro.

Diskanten er en 19 mm softdome der sidder i en mild hornladning for at optimere spredningen. Både mellemtoner og basser er nye designs med custom tilpassede membraner i en blanding af papir og komposit for at kombinere lethed med stivhed, men ikke mindst også for lydens skyld. Med et minimum af egenlyd og ingen ringning er lyden letflydende og velopløst, og bassen er både lynhurtig og nuanceret. Mellemtonen har fået særlig opmærksomhed i Figaro Mk.2 og delefrekvenserne er lagt på hhv. 400 og 4000 Hz for at undgå det crossover punkt hvor det menneskelige øre er særligt følsomt, og især når snakken går på faseskift og forsinkelse. 

Kabinetterne er baseret på AudioSolutions eget box-in-box koncept hvor det rent teknisk er et kabinet inde i et andet kabinet. Det inderste er en let og meget stiv kasse der er adskilt af det ydre, og meget kraftigere kabinet, med polyuretan-dæmpning der eliminerer så godt som alle vibrationer. Samtidig minimeres behovet for dæmpemateriale, så der i stedet er mere plads til at højttalerenhederne kan arbejde frit i kabinetter hvor der heller ikke er parallelle flader til at genere uønskede refleksioner.

Designet på den opdaterede Figaro-serie er mere tidløst, og der er mulighed for, mod merpris, at vælge customfarve og forskellige trims for at skabe en højttaler præcist efter kundens smag.  Den nye serie er, som med alle andre AudioSolutions, lavet 100% på egen fabrik i Litauen.

Den store Figaro XL2 koster i standardudgaven kr. 149.000,00, og der er en merpris i customudgaven. XL2 er en massiv højttaler på 115 kilo og med en højde på 191 cm. Den har intet mindre end 4 stk. 8" basser og 2 stk. 5" mellemtoner. Det er en fullrange højttaler der kan håndtere al slags musik uden begrænsninger. Den mindre Figaro M2 koster kr. 68.000,00, og lidt mere konservativ med en 5" mellemtone og 2 stk. 6½" basser. Priser på resten af serien kan findes hos den danske agent www.audiophile.dk eller kontakt Ronni direkte på ronni@audiophile.dk

AudioSolutions kan besøges her: www.audiosolutions.lt

For yderligere information, kontakt
Audiophile.dk
www.audiophile.dk