JBL Classic

Af kim, 4 januar, 2024
Af
Bülow Steensen
Nye lækre stereo produkter i retro vintage design fra JBL

At JBL er et af verdens mest kendte, og anerkendte, højttaler-mærker, er vist ingen overdrivelse, men at JBL også laver rigtig fede stereo elektronik produkter, er relativt ukendt for mange.

JBL lancerer nu fire unikke stereo-produkter med sider i ægte valnøddefinér, der alle sammen tager udgangspunkt i JBL’s klassiske design fra 1960’erne og i særdeleshed den legendarisk SA600 forstærker.

Men lad dig ikke snyde af det elegante klassiske retro design, for JBL Classic produkterne er teknisk helt ”up to date”, og leverer vellyd, for hver en investeret krone.

Hjertet i et komplet JBL Classic anlæg er den integrerede forstærker SA550. 

SA550 har masser af kræfter, og med en udgangseffekt på 2x90 watt (8ohm) trækker den nemt de fleste af markedets højttalere, og da den samtidig har en lav forvrængning på 0,002%, er forstærkeren klar til at få det bedste ud af de højttalere, du vælger at tilslutte.

Forstærkeren gør brug af klasse G forstærkerteknologi, der forener det bedste fra klasse A og klasse AB drift, og sørger for en super ren og klar lydgengivelse, hvor selv de fineste detaljer i musikken træder tydeligt frem.

Det fungerer på den måde, at forstærkeren har to indbyggede strømforsyninger, hvor den ene kører ren klasse-A drift op til 10 watt, og når der skal bruges flere watt, skifter forstærkeren over til den større strømforsyning, der leverer op til 150 watt pr kanal (4ohm).

Du kan nemt streame til forstærkeren ved hjælp af den indbyggede Bluetooth AptX modtager, der understøtter højopløselig lyd med imponerende lav latency.

Der er også masser af tilslutningsmuligheder på SA550. Hele tre analoge indgange, pladespillerindgang via indbygget RIAA (MM), to coaxiale digitale indgange, optisk digital indgang samt en analog pre-out udgang til eksempelvis tilslutning af en aktiv subwoofer eller ekstern effektforstærker.

Ønsker du at streame andet end Bluetooth, rummer Classic serien en genial netværks-streamer med modelnummeret MP350. Den er selvfølgelig i samme elegante vintage design, som forstærkeren SA550 og byder på et væld af muligheder.

Du kan streame via Apple AirPlay2, Tidal Connect (understøttelse af MQA), Spotify Connect, Chromecast og Roon.

MP350 har indbygget en high-end D/A-konverter med effektiv jitter eliminering, og understøttelse af 24bit/192kHz, så du kan nyde din streamede yndlingsmusik i højeste kvalitet. Endvidere er MP350 kompatibel med lydformaterne ALAC, Wav (LPCM), FLAC, AIFF, DSD (128), WMA, MP3, MP4, AAC og OGG.

På bagsiden forefindes analog RCA udgang, optisk og coaxial udgang.

JBL tænker selvfølgelig også på alle de mange musikelskere, der lytter til cd’er. Cd-afspilleren, der matcher seriens øvrige produkter i design hedder CD350, og giver alle dine cd’er nyt liv.

Den indbygget højkvalitets DAC, der håndterer op til 24-bit, resulterer i en åben og super musikalsk gengivelse og CD350 afspiller udover CD også CD-R, CD-RW og kan ydermere afspille direkte fra USB-enheder. Den er kompatibel med ukomprimeret lyd fra WAV og FLAC og derudover også MP3, AAV og WMA. 

CD350 har analog RCA udgang, samt optisk og coaxial digitale lydudgange, hvis du ønsker at benytte CD350, som ren cd-transport.

Men ingen Classic serie uden en højkvalitets pladespiller. Der bliver solgt LP’er, som aldrig før, og TT350 pladespilleren er dine vinylpladers nye bedste ven.

TT350 er en manuel pladespiller med Direct Drive teknologi, der sikrer præcis timing og imponerende dynamik. Plinten er udført i MDF beklædt med ægte valnød-finér og med frontplade i aluminium. Pladetallerken er udført i die-cast aluminium ligesom tonearmen også er i aluminium.

Under plinten er der monteret vibrationsdæmpende fødder, og rotationshastigheden låses med en unik speed sensor, der garanterer perfekt tonehøjde og nøjagtighed.

MP350 leveres med en Audio Technica VM95E Moving Magnet pick-up, der er monteret på et aftageligt headshell, så det er nemt at montere en anden pick-up, hvis det ønskes.

Priser:
JBL SA550 Classic        kr. 16.995,-
JBL MP350 Classic        kr. 8.495,-
JBL CD350 Classic        kr. 7.495,-
JBL TT350 Classic        kr. 9.495,-

For yderligere information, kontakt
Bülow Steensen
http://bulowsteensen.dk/