Canvas Hifi

Af kim, 12 januar, 2024
Af
Canvas Hifi - redigeret Nerds.dk
HiFi genopfundet på ny

Da projekt CANVAS begyndte, var vores mål at opfinde et lydsystem, der kunne integreres med tv'er, både mekanisk og visuelt. Vi ønskede også en lydkvalitet, der kunne konkurrere med high-end hi-fi-systemer, i det mindste til baggrundsmusik. Men CANVAS' formfaktor har to store, indbyggede begrænsninger: Højre og venstre højttaler er ikke placeret langt nok fra hinanden til at skabe et ægte 3D-stereobillede, og når de er placeret op ad en væg, er bassen naturligvis for kraftig og ude af kontrol. Vi vidste, at CANVAS ville være langt bedre end en simpel soundbar. Men lige så god som et dedikeret hi-fi-system til kritisk, opmærksom lytning? Selv vi havde vores tvivl. Men i løbet af udviklingsprocessen fandt vi banebrydende teknologiske løsninger på begge disse begrænsninger.

High End højttalerkonstruktion
CANVAS er designet og konstrueret som en ægte High End HiFi-højttaler med High End SB Acoustics trykstøbt aluminiumskabinet, næste generations bas/mellemtone-enheder med papirkonus, højpræcisions passive radiatorer med stiv papirkonus med lang udstråling og SB-CANVAS-designede waveguide-diskanter med silkekuppel i trykstøbt aluminium, der er integreret i frontgitteret, så der ikke er nogen diffraktion. Kabinettet er bundsolidt, bygget af satinsortmalet MDF med et omfattende CANVAS-opfundet BridgeBrace(tm)(patentanmeldt) strukturelt afstivningssystem. Den har en 4-kanals Burr-Brown DAC og HiFi-forstærker og avancerede lineære fase Analog Devices DSP delefiltre.

(Redaktionel note: hovedmanden bag er Kim Neeper der tidligere har imponret med særdeles flotte highend højttalere)

Korrektion af rummet
For at få HiFi-bas skal højttalere traditionelt placeres fritstående mindst 30-60 cm fra bagvæggen. CANVAS er typisk placeret lige på gulvet op ad en væg eller på en væg. Det forstærker bassen drastisk, men resultatet er en meget buldrende lyd. Ved at integrere et rumkorrektionssystem via vores CANVAS iOS- og Android-apps kan vi linearisere frekvensgangen, og nu er basforstærkningen pludselig en stor fordel, med øget output sammenlignet med fritstående højttalere. Og da basforstærkningen ikke er afhængig af tidsdomænet, i modsætning til rumtilstande, lyder DSP-korrigerede boundary gains fantastisk. iPhones mikrofon kan bruges til at foretage disse målinger for at køre denne korrektion - som ekstraudstyr har vi vores Zen smart referencemikrofon, som kan bruges med både Android og iPhone, for endnu bedre resultater.

BACCH 3D
For at få ægte stereobilleder fra traditionelle HiFi-højttalere skal de placeres fritstående mindst 30-60 cm fra bagvæggen og med mindst 2 meters mellemrum. Det er nødvendigt på grund af et fysisk fænomen, der kaldes krydstale. Hvis højttalerne placeres tættere på hinanden, rammer lydbølgerne, der er beregnet til f.eks. dit højre øre, begge dine ører. Det forhindrer dine ører og din hjerne i at høre i 3D. BACCH 3D (Band-Assembled Crosstalk Cancellation Hierarchy), opfundet af Edgar Choueiri, professor ved Princeton University (og bogstavelig talt raketforsker), fungerer som en digital madras, der placeres fra din næse til højttalerne og sikrer, at dit venstre øre kun hører lyd fra den venstre højttaler, og at dit højre øre kun hører lyd fra den højre højttaler. Det giver et ægte 3D-stereobillede, som kan konkurrere med de bedste og dyreste enkeltstående High End HiFi-systemer på markedet, med ægte bredde, dybde og højde i lydbilledet. Det er vigtigt at bemærke, at BACCH 3D ikke er et filter, der tilføjer noget til lyden, som f.eks. rumklang eller falsk surround, det fjerner blot fejl i de lydbølger, der når dine ører, så dine ører og hjerne kan høre i 3D uden at farve lyden. Og det bedste af det hele er, at den virker med alle stereooptagelser, der er lavet i de sidste 70 år! Og ikke nok med det, den udpakker down-mixed Dolby Atmos, så du får fantastisk surroundlyd til film.

Universelt tv-ophæng
Det universelle TV-ophæng gør det muligt at montere og justere langt de fleste nye TV'er på markedet, alle mærker og i de mest populære størrelser, 55", 65", 75" og 77". Denne CANVAS-opfundne løsning (patentanmeldt) med frontgitter i matchende størrelse sikrer, at CANVAS-højttaleren og dit tv flugter uden at give efter og smelter sammen som en sømløs enhed.


Tilslutningsmuligheder
Det er supernemt at forbinde CANVAS til dit WiFi. På iPhone skal du bare gå til WiFi-indstillinger, så spørger den, om du vil tilslutte CANVAS til dit netværk. For Android-enheder guider Google Home-appen dig gennem den nemme opsætning.

Til streaming har CANVAS et næste generations trådløst modul med Apple AirPlay 2 og Google Cast, som begge er multirumskompatible med alle andre mærker af højttalere. Desuden har den Roon, Tidal og Spotify. Den har også Toslink digital optisk indgang til tilslutning af f.eks. en SONOS Connect-boks, og analog med en fantastisk Burr-Brown ADC, så pladespillere kan tilsluttes, så du kan opleve dine plader i hidtil uset rumlig troskab.

CANVAS har HDMI eARC, hvilket betyder, at den integreres problemfrit med dit TV. Du behøver ikke at tænke på, at den er der; den fungerer bare problemfrit med dit tv's fjernbetjening. Selv en Apple TV-fjernbetjening kan styre lydstyrken i CANVAS direkte. Desuden sikrer HDMI eARC, at der ikke opstår irriterende lip-sync-problemer, hvor billede og lyd er ude af sync i film, shows og koncerter.

Alle CANVAS-højttalere leveres med en hybrid fod-/vægmontering. Denne CANVAS-opfundne løsning (patentanmeldt) giver dig mulighed for at beslutte, hvordan du vil bruge din CANVAS, selv efter købet. Du er måske ikke sikker på, om du vil have den på gulvet eller væggen, eller du skifter mening senere. Med denne løsning er du dækket ind i alle brugssituationer, uden at skulle ud og købe nyt tilbehør for at shine din stue op.


Fremtidssikret
CANVAS er fremtidssikret med automatiske over-the-air softwareopdateringer, hvis vi en dag skulle finde på en endnu bedre lydtuning, eller hvis der kommer nye streamingformater. Selv den elektroniske hardware er designet til at kunne opgraderes, hvis der en dag i fremtiden kommer nye streaming- eller kabelstandarder, som ikke kan opgraderes softwaremæssigt.

Den særligt servicevenlige modulopbygning gør det også nemt at udskifte komponenter, både inden for den udvidede 5-års garanti og efter garantiens udløb. Det sikrer, at produktet nemt kan serviceres i dit hjem.

For yderligere information, kontakt
Canvas Hifi
www.canvashifi.com