Aerobeat magnetisk afkobling

Af kim, 24 april, 2024
Af
Aerobeat /Nerds.dk
Ny opfindelse løfter lydkvaliteten

Når man for alvor interesserer sig for lyd og HiFi, så jagter man hele tiden de forbedringer, som bringer lyden tættere på det optimale. Det gør en ny patentanmeldt opfindelse fra start-up virksomheden AeroBeat. En virksomhed stiftet af et team med 5 erfarne profiler fra Kolding.

To mænd mødtes på en bar...
Denne klassiske sætning kunne være begyndelsen på historien om den nye virksomhed  AeroBeat. I foråret 2023 sad to gamle venner, Nick Højgaard og Rune Øhlenschlæger, og diskuterede, hvordan man skaber det perfekte sæt stativer til højttalere. Rune, en mangeårig audiofil med sit eget lydstudie, var godt klar over, at den optimale tilstand for lyd er at lade den svæve. Men når tyngdekraften spiller ind, hvor tæt kan man så komme på svævende lyd?

Hurtig prototyping
Den ene idé førte til den anden, og efter flere runder med skitsering, testning og 3D-printning udviklede de en kubeformet prototype med modsatrettede magneter på bare et par uger. Efter at have lavet en split-test i Runes hjemmestudie, kunne de ikke tro deres egne ører: Reduktionen i vibrationer fra højttaleren forbedrede dens lydkvalitet betydeligt.Fra idé, til team til virksomhed
Nu skulle der bygges både produkt og fremtid. Nick Højgaard er en erfaren konceptudvikler og han dedikerede de følgende måneder til at forfine designet til den cylinderform, som udgør produktet i dag. I mellemtiden testede Rune dens indvirkning på forskellige typer lydudstyr. Så skulle der tænkes over masseproduktion og Finn Uhre Madsen, der er værktøjsmager med ekspertise i plast, kom om bord for at sikre, at en skaleret produktionslinje var mulig. Da produktet var næsten klar til at komme på markedet, sluttede Joakim Ditlev og Søren Schnedler sig til teamet med mange års erfaring inden for marketing, salg og kommunikation fra deres fælles konsulentvirksomhed.

Kan man høre forskel?
AeroBeat teamet var ikke i tvivl. De nyudviklede fødder løfter lydkvaliteten betragteligt. Men hvad siger de fremtidige kunder? En regnfuld aften i februar skulle der testes og demonstreres for et større publikum. Der var inviteret 15 lydnørder til en lytteaften og responsen var overvældende positiv. 

Store ambitioner
Det positive forløb har pustet til de store ambitioner hos AeroBeat. Den 8. april lancerede de en Kickstarter kampagne, der stadig løber. Herefter er næste stop på rejsen at få etableret en distributionskanal via fysiske HiFi butikker i hele Europa kombineret med en webshop.
 Kickstarterkampagnen kan følges på linket herunder hvor der også er heftig rabat for dem der forudbestiller:

https://www.kickstarter.com/projects/aerobeat/aerobeat-elevate-your-sound

Demoarrangementer: 
Der er stadig to demoaftener tilbage så man selv kan høre forskellen. En hos Lydbutikken på Frederiksberg d. 30/4 kl. 17.30 og en hos os i Kolding samarbejde med HiFi Entusiasterne Fyn. Det er 1. maj kl. 19.

Der er begrænsede antal pladser, så tilmelding er nødvendig ved at skrive til hello@aerobeat.dk

For yderligere information, kontakt
Aerobeat
www.aerobeat.dk