Beosystem 9000C

Af kim, 25 april, 2024
Af
Bang & Olufsen
Et ikon genopstår: Bang & Olufsen løfter sløret for sin anden genskabte klassiker

Bang & Olufsen præsenterer i dag endnu en relancering af et produktikon – musiksystemet Beosystem 9000c. Det nye system er en fuldt restaureret og nytænkt udgave af den klassiske Beosound 9000 CDafspiller fra 1990'erne, der er parret med Bang & Olufsens Beolab 28- højttalere fra 2021 for at give et moderne udtryk og en kraftfuld lytteoplevelse.

Efter succesen med det første produkt i Recreated Classics-serien, pladespilleren Beogram 4000c i 2020, er Beosystem 9000c det andet projekt i serien af genskabte klassikere, der understreger Bang & Olufsens dedikation til at sikre lang levetid for deres produkter: "At skabe produkter, der kan modstå tidens tand."
 

"Med vores Recreated Classics-serie viser vi, hvordan Bang & Olufsens unikke kompetencer inden for lyd, design og håndværk skaber langtidsholdbare produkter. Vi ønsker at vise, at et second handprodukt kan være lige så attraktivt som et nyt produkt, og at et lydsystem af høj kvalitet som Beosound 9000 ikke behøver at have en udløbsdato," siger Mads Kogsgaard Hansen, Head of Product Circularity & Portfolio Planning hos Bang & Olufsen. Han fortsætter: "Ud over at vise vores dedikation til at give produkterne lang levetid ønskede vi også at fejre opblomstringen af fysiske lydmedier, der har fundet sted i de senere år. Vinyler og CD'er er igen blevet noget særligt, hvor folk investerer tid og energi i at være tættere forbundet med den musik og de kunstnere, de elsker. Lang levetid i design og passionen for den fysiske musikoplevelse er i bund og grund det, vi fejrer med
lanceringen af Beosystem 9000c. Det handler om at holde lyttemulighederne i live."

Bang & Olufsen har fremskaffet 200 eksemplarer af den originale Beosound 9000 CD-afspiller og sendt dem tilbage til virksomhedens fabrik i Struer, hvor de første gang blev skabt i 1996. Her skilles CDafspillerne ad og inspiceres grundigt af et team af dygtige serviceteknikere, hvoraf flere tilhører den gamle skole, som arbejdede
på Beosound 9000 i 1990'erne. Hver komponent bliver omhyggeligt rengjort og restaureret, hvorefter hver Beosound 9000 bliver testet individuelt og finjusteret, så den lever op til Bang & Olufsens høje standard.
 Nytænkt til den moderne livsstil
Med udgangspunkt i CD-afspillerens oprindelige design har Bang & Olufsens designteam inverteret det dybsorte og naturlige aluminiumsfinish i den oprindelige farvevariant af Beosound 9000. De matchende Beolab 28'ere er et enestående designelement med lameller i naturligt aluminium på højttalerne og en Cosmic Black aluminiumsbase, der har drejede overflader i dyb sort, hvilket skaber en særlig dybde og lag i designet.

"Vi ønskede at forbedre det visuelle udtryk af Beosound 9000 og samtidig bevare integriteten af det oprindelige design. For at gøre dette introducerede vi en ny Cosmic Black-finish på Beosound 9000’s aluminiumsbagplade, så CD'erne fremstår som kunstværker, hvilket var designeren David Lewis’ intentionen med den  oprindelige Beosound 9000. Den nye Cosmic Black-finish skaber en stærk kontrast til det naturlige aluminium på kontrolpanelet, hvilket giver en markant og moderne fremtoning, samtidig med at det refererer til 90'er-æstetikken i den originale CD-afspiller," siger Tiina Kierysch, Head of Design hos Bang & Olufsen. "Resultatet er tidløst og viser, at selv om de to produkter er designet i forskellige årtier, bliver de tæt forbundet gennem valget af farver, materialer og finish," fortsætter hun.
 Beosystem 9000c demonstrerer Bang & Olufsens ekspertise inden for
alum iniumshåndværk. For at opnå de forskellige finesser er aluminiummet blevet hårbørstet, ætset og perleblæst på Bang & Olufsens Fabrik 5 i Struer. Alle  aluminiumselementer i Beosound 9000 er de originale dele, som er blevet bearbejdet og anodiseret igen for at skabe ensartethed mellem produkterne, selv om de er flere årtier gamle. 

Et genopstået ikon: Beosound 9000
Beosound 9000 blev først introduceret i 1996 som et anderledes musiksystem med en 6-disc CD-skifter med indbygget AM/FM-radio, der tilbød visuel afspilning, da CD-formatet var på sit største. Beosound 9000 blev oprindeligt designet af den anerkendte industrielle designer David Lewis, som var tilhænger af langsom evolution. Lewis' ideologi var, at ethvert produkt skulle have en lang levetid, både hvad angik attraktivitet og udholdenhed, og at der kun skulle produceres nye 
produkter, når kunderne virkelig havde brug for dem. Hans lange og succesfulde samarbejde med Bang & Olufsen skyldtes deres fælles filosofi ideer og design.

Nøglen til Beosound 9000 er ideen om "autovisualitet", hvor de grundlæggende funktioner eksponeres, så musikken kan vises, og så brugeren er "i kontakt" med musikken. Ifølge legenden fik Lewis idéen, da han gik forbi en pladebutik i London, hvor seks CD'er lå på række i vinduet. Det inspirerede ham til at gøre albumcoveret synligt i stedet for at gemme det væk i en sort boks. De seks synlige CD'er, den  hurtige bevægelse af CD-clamperen og glaslåget viser Bang & Olufsens tradition
for at mestre teknologi på en innovativ måde med et æstetisk udtryk. 
 Magiske øjeblikke ved hjælp af mekaniske bevægelser 
Bang & Olufsen er kendt for at skabe magiske øjeblikke, og Beosound 9000 indeholder flere mekaniske bevægelser, der overrasker og begejstrer på flere måder. CD-clamperens lineære bevægelse er en kompleks konstruktion, der muliggør hurtig og lydløs bevægelse mellem CD-skiverne. Som en moderne playliste bevæger den sig fra den første til den sjette og sidste CD, hvor den indenfor få sekunder starter afspilningen mellem de forskellige CD'er. Med Beosound 9000 var ideen
om automatisk justering ikke afgørende for brugen af produktet, men det tilføjede et element af magi, så brugerne altid kan læse teksten på CD'en. Den automatiserede glaslåge på Beosound 9000 åbner og lukker i samme ensartede bevægelse, uanset om den ligger ned, står op eller hænger på væggen. To optiske sensorer og en digital tidsstyring overvåger konstant lågen, som åbner og lukker inden for den indstillede
tidsgrænse på 3,5 - 4,0 sekunder. 

Stream hvad som helst, når som helst
Når du tænder for musiksystemet Beosystem 9000c, glider “gardinerne” på Beolab 28-højttalerne til side, og højttalerne er klar til at levere kraftfuld lyd. Gardinernes position angiver, om lydbølgen er i smal eller bred tilstand, hvor smal tilstand minimerer vægrefleksioner, og bred tilstand udvider lytteområdet ved at sprede lyden rundt i rummet. 

Musiksystemet kommer med en Beoremote One, der giver brugerne mulighed for at styre hele deres setup og samtidig tillader styring gennem en smartphone eller direkte via Beolab 28-højttalerne. 

Nærmer man sig Beolab 28-systemet, lyser højttalerne op, hvilket gør det
muligt at afspille, springe numre over eller styre lydstyrken direkte fra 
højttaleren. Med fire favoritknapper opfordres brugerne til at tilføje
deres foretrukne radiostationer via B&O Radio eller en playliste fra deres
foretrukne musikstreamingtjeneste. Den trådløse forbindelse består af et
udvalg af Airplay 2, Chromecast og Bluetooth 5.0.

Beosystem 9000c viser Bang & Olufsens fortsatte dedikation til at skabe
tidløse produkter med smuk lyd. Relanceringen af Bang & Olufsens
ikoniske Beosound 9000 kombineret med den genopståede interesse for
CD'er giver design- og musikelskere noget at glæde sig over. Samspillet
mellem kærligheden til analoge musikformater og nostalgien for tidligere
produkter skaber en følelsesmæssig forbindelse, der sikrer, at fremtidige
generationer kan nyde Bang & Olufsens varige arv i højeste kvalitet.

Pris & tilgængelighed
Beosystem 9000c Recreated Classic i Cosmic Black / Natural
Aluminium (vejl. udsalgspris 375.000 DKK) vil være tilgængelig i et begrænset antal på 200 enheder.

For yderligere information, kontakt
Bang & Olufsen
www.bang-olufsen.com