Audiovector Trapez RI

Af kim, 26 april, 2024
Af
Audiovector - redigeret Nerds.dk
Trapezen gentænkt - en ny vinkel på perfektion

I 1979 lancerede Ole Klifoth Trapeze. Dermed skabte han grundlaget for alle kommende Audiovector-højttalere - inklusive det banebrydende fokus på lineær dynamik og lineær fase gennem et ægte 6 dB pr. oktav delefilter. Spol 45 år frem, og den nye Trapeze Reimagined er baseret på de samme principper som den oprindelige model. Og opdateret med den allerbedste, mest innovative teknologi, der findes.

En hyldest til virksomhedens allerførste højttaler. Legemliggørelsen af vores passion, innovation og kærlighed til musik. Og ganske enkelt en smuk ting. Trapeze Reimagined er en 3-vejs gulvhøjttaler med en proprietær 12-tommers high-power mid/bass-driver. En 5-tommer højhastigheds-mellemtone og den eneste AMT-diskant på markedet, som er tro mod det oprindelige design fra lydgeniet Dr. Oscar Heil.

De tre drivere kombineres for at opnå en jævn effekt og en flad frekvensrespons, der matcher den berømte ideelle rumrespons fra Brûel & Kjaer. Et diffraktionsabsorberende filtområde omkring diskant- og mellemtoneenhederne er med til at skabe et sjældent og naturligt lydbillede: Forbered dig på at blive transporteret til det atmosfæriske hjerte af en livebegivenhed.  Den lavfrekvente tuning tilfører vægt og drama til enhver musik.
 

Basdriverens ekstremt lave forvrængning giver en usædvanlig naturlig og dynamisk vokal samt en smuk, fyldig lyd uden boom eller bloom, der bare lyder så rigtigt.  Ingen problemer med bas, mellemtone eller diskant. Bare en åben, fyldig, musikalsk og rytmisk gengivelse af al slags musik i alle slags omgivelser.

 


Prisen er 132.500 for et sæt, og de er allerede landet hos de fleste danske Audiovectorforhandlere der dog melder om at en stor del allerede er solgt.

Redaktionel note: Der var flere udgaver af Trapez, og dette er ikke en ny udgave af den helt oprindelige, men mere en totalopdatering af højttaleren, særligt vil mange lidt ældre læsere nok bemærke at formen mere minder om Trapez X der i god stand stadig går for op til 2000 kroner for et sæt. 

Prisen på den oprindelige model var omkring 5000 kroner i starten af 80erne, imens at kittet som blev solgt i meget store mængder, stod i 2.250 kroner. Det skal så også bemærkes at timelønnen var lidt anderledes dengang, omkring 25 kroner i timen før skat for faglærte, og arbejdsløsheden var tre gange så høj som i dag. 

For yderligere information, kontakt
Audiovector
www.audiovector.com