Gryphon Audio Apollo & Gryphon Audio Siren

Af kim, 13 maj, 2024
Af
Nerds.dk
Det kræver en solid pengepung, men så kan du også ervherve dig en ganske ekskluisiv pladespiller

Redaktionel note: Billederne i denne nyhed er venligst stillet til rådighed af salgschef hos Gryphon Audio, Rune Skov, der også har været Nerds.dk behjælpelig med prissætning - men der tages dog forbehold for endelige danske priser. Resten bygger på en kombination af officielle kilder, og hvad der er semi-offentligt kendt.

Gryphon Audio tog fusen på mange da de til Munchen Messen i år kom med en stor pladespiller, Apollo, og en tilhørende RIAA, Siren, med egen strømforsyning samt en arm og en pickup kaldet Black Diamond. Denne kommer i en ny type emballage som man har fået udviklet sammen med Morten Duemose fra Kvell Office, og er 3D printet i 100% genanvendelige materialer. 

Værket kommer som standard med arm og en pickup, og til en pris på 1.2 millioner kroner. Pickuppen alene, der er udviklet sammen med Ortofon og bygger på deres MC Diamond koster 187.000 kroner. Armen vil sandsynligvis ligeledes kunne købes separat til 112.00 kroner.  Det er dog ikke bare lige noget man har fundet på, men pladespilleren er lavet i samarbejde med tyske Brinkmann, hvor der er benyttet to af firmaets Sinusmotorer samt deres egenudviklede strømforsyning der så er endnu mere specialfremstillet idet at Brinkmanns særlige BZ34 Tube Rectifier Simulator også er et finde i Apollo, dog i en transistorversion. Det er ikke kun Brinkmann og Gryphon Audios egen Søren Slebo der har været inde over, Teknisk Fakultet ved Århus Universitet siges også at have bidraget til udviklingen. Helmut Brinkmann har selv stået for en stor del af processen og skulle eftersigende have været afgørende for at man har valgt en digital hastighedskontrol til at styre de to motorer da man ganske enkelt ikke kan gøre det præcist nok, og herudover også undgår at der løbende skal kalibreres.  

Udover aluminium og Kerrock består værkets sandwhichkonstruktion også af et særligt kompositmateriale kaldet Smart Stack udviklet af Meneta i Odense, hvis direktør, Kim Østergaard, selv har en fortid i hifibranchen som importør af både pladespillere og rørforstærkere. 
 

The Grypohon Siren står til cirka 540.00 kroner, men det er så inklusiv strømforsyningen. Ligesom firmaets StandART racksystem, der er designet in-house af Søren Slebo og Rune Skov, så finder man også her brug af viundermaterialet Kerrock der er berømt for sin resistens overfor ydre påvirkning, gode dæmpe-egenskaber, og ikke mindst at det er både brand- og bakteriehæmmnende.  

For yderligere information, kontakt
Gryphon Audio
www.gryhpon-audio.dk