Fyne Audio lancerer SuperTrax

Af kim, 10 juni, 2024
Af
Medlyd
Fyne Audio lancerer SuperTrax, en revolutionerende ny superdiskant. Med en 360 graders omnidirektionel spredning, elimineres den snævert fokuserede spredning, der er typisk for traditionelle diskanter

Hvad er SuperTrax ?
Ideen om SuperTrax opstod hos FYNES tekniske direktør Dr. Paul Mills. For at komme i mål med Mills ambitioner, måtte FYNE udvikle et nyt membranmateriale med kulfiber, samt designe en spredelinse. Løsningen er i stil med FYNES BasTrax system, men her i den anden ende af frekvensområdet.

Resultatet er en Superdiskant, der spiller fra 16KHz, hvor de fleste andre diskanter begynder at blive retningsbestemte, helt op til 60KHz, og det med en spredning på 360grader! Det er egenskaber ingen baffel- monteret diskant kan levere, og et design FYNE har taget patent på.

Hvorfor skal man bruge SuperTrax ?
Det øgede frekvensområde som SuperTrax gengiver, genopretter de harmoniske strukturer fra instrumenterne ved at gengive den energi der ligger over, hvad diskanter i almindelighed gengiver.

"Musikinstrumenter udsender energi langt over 50 kHz, som vi tidligere troede, vi ikke kunne høre.  Undesøgelser af forskere som Ooshashi og Lenhardt har vist, at disse ultrasoniske toner påvirker vores lydoplevelse, selvom vi ikke kan høre dem direkte. SuperTrax fanger dette spektrum og udsender den højfrekvente energi i 360 grader, så du ikke bare hører musik men du fornemmer den, opfatter den og føler den." udtaler Dr. Paul Mills.

Sådan bruges SuperTrax
SuperTrax placeres på de forskellige FYNE højttalermodeller efter de medfølgende anvisninger. Samspillet mellem SuperTrax og FYNE IsoFlare enheden betyder, at tidsdomænet bevares helt på linje med den almindelige filosofi hos FYNE. Alt i alt en super gennemarbejdet løsning.
 

Ikke kun til FYNE højttalere
SuperTrax er et selvstændigt produkt og dermed ikke afgrænset kun til brug med FYNE højttalere. Med muligheden for at justerer følsomheden kan SuperTrax med fordel kombineres med andre højttalermærker.

Finish og Priser
SuperTrax kan både leveres i en version i valnød og messing, samt i en version i sort og stål. Valnød og messing er et design der matcher FYNE Vintage og Classic serien, hvor udgaven i sort og stål passer til alle andre FYNE modeller og til brug på andre højttalere end FYNE.

SuperTrax Valnød/messing 32.490,-/par SuperTrax Sort/stål 28.490,-/par

For yderligere information, kontakt
Medlyd ApS
Tilstedvej 73
7700 Thisted
Telefon: 7025 3009
 www.medlyd.dk