BØRRESEN Z5

Af kim, 10 februar, 2021
Af
Børresen
BØRRESEN Z5 højttalere fuldender Z-serien

BØRRESEN Z5 højttalerne er lanceret. Denne model er topmodellen i Z-serien, som også inkluderer Z1 standerhøjttalerne, samt Z2 & Z3 gulvhøjttalerne.

BØRRESEN Z5 er en voksen 2½ vejs gulvhøjttaler, der er bestykket med hele 7 enheder, en magnestat diskant, 2 bas/mellemtone enheder og 4 basenheder. Hermed sikrer Børresen 5 højttalerne enestående klarhed og et meget detaljeret lydbillede, der lever op til Børresens krav om at bringe lytteren så tæt på den originale indspilning, som muligt.

 

Z-serien er udviklet med det formål at skabe en højttaler-serie, der tager udgangspunkt i Børresens anmelderroste og prisvindende 0-serie, men på et lavere prisniveau. Løsningen er blevet til en højttaler serie, der delvis har adopteret komponenter fra 0-serien, delvis har nydesignede komponenter, samt spinoffs fra udviklingen af 0-serien.

Magnetsystemet i Z-serien er en helt ny konstruktion. Det patenterede jernfri magnetsystem i 0-serien viste at induktionen kan reduceres helt ned til 0,04 mH, som er ca.10 gange lavere end i konventionelle magnetsystemer.  Udfordringen blev derfor at udvikle et nyt, mere konventionelt magnetsystem med den lavest mulige induktion. Resultatet er blevet et jernholdigt magnetsystem med en induktion på kun 0,06 mH. Det er sket via en linearisering af magnetfeltet, som resulterer i en driver, der kræver langt mindre energi for at bevæge sig. Højttaleren spiller langt bedre samtidig med, at forstærkeren har meget lettere ved at kontrollere enheden.    

 

Designet på Z2 & Z3 modellerne er et spin off fra udviklingen af Børresen 05-højttaleren. Z2 & Z3 modellerne er bestykket med 8” basheder, som er placeret lavt i kabinettet. Denne placering sikrer at enhederne spiller dybere og interagerer bedre med rummet.

Z-serien nyder også godt af at anvende eksklusive komponenter fra 0-serien:

Magnestat diskanten definerer standarden for resten af højttaleren. Denne unikke enhed med en bevægelig masse på 1/100 gram reagerer ultrahurtigt og spiller med en naturlig åbenhed.   

Membranen på bas- & mellemtone enhederne er ligeledes fra 0-serien og med en vægt på kun 5,5 gram, opererer ubesværet og leverer en enestående opløsning. 

Delefilteret er bestykket med eksklusive komponenter fra 0-serien, hvor de bidrager væsentligt til reduktion af delefilterets egen resonans.

Besøg din forhandler for en inspirerende lytteoplevelse og rådgivning. Se mere på https://borresen-acoustics.com/ og find din forhandler. 

Prisen er 300.000 kroner for et sæt. 

Se også nærmere på BØRRESEN Z-serien på virksomhedens YouTube kanal: Audio Group Denmark.