Densen er solgt til nye danske udviklere

Af kim, 3 juni, 2021
Af
Densen Audio
Nye kræfter til Densen

Efter det gennem længere tid været kendt, at stifteren af Densen Thomas Sillesen har været på udkig efter en køber til Densen, er det nu annonceret at to nye partnere har overtaget brandet, der blev startet i Esbjerg i 1993.

Sammen har Casper Reinhold og Ditlev Leth overtaget varelager og IP-rettigheder fra Densen. Ditlev Leth har arbejdet for Thomas Sillesen i en årrække, mens Casper Reinhold er mangeårig Densen fan og ejer af EMS-virksomheden Tridane og derfor har omfattende ekspertise inden for elektronik udvikling og produktion.
 

Ambitionerne for Densen er store og tankerne om fremtiden er mange. Men de gamle dyder ikke lægges helt på hylden. Densens kendetegn med utrolig vel-lavede forstærkere, og tanken om et 100% dansk brand, hvor alt er dansk udviklet og dansk produceret bliver der ikke ændret på - Densen kommer også til at være ”made-in-Denmark” fremover.

Det skal ikke være en hemmelighed at Densen aldrig har været markedsleder på den digitale-input front, hvorfor det er netop her, der vil blive lagt en del fokus i den første tid. Det forventes at det første nye produkt - et DAC-board der vil være kompatibelt med eksisterende Densen enheder - lanceres i efteråret. Det nye board kommer udover optisk, coax og usb indgang også til at både på HDMI indgang.
 

Når det er sagt har Densen dog altid gjort det rigtig godt på analog-delen, og ideen om et klasse A/B udgangstrin er ikke noget, Densen agter at pille alt for meget ved. Der kan naturligvis altid finjusteres lidt, men vi starter ikke forfra. Densens lyd er Densens lyd, og sådan skal det også være fremover.

Densens produktion og udvikling til at foregå i Nordjylland, hvor Casper Reinholds EMS-virksomhed Tridane også holder til, mens der er åbent serviceafdeling i København.

På produktionssiden kommer Casper Reinholds virksomhed Tridane også til at spille en betydelig rolle. Efter Densen i nogle år har outsourcet forskellige dele af produktionen, bringes det hele nu in-house, hvor produktionen af PCB’er og montering af komponenter kommer til at forgå på fabrikken i Aars på egne produktionsmaskiner. Omend outsourcing har været til anerkendte danske virksomheder, vil en in-house løsning betyde at Densen fremover har endnu mere kontrol over hvert eneste skridt i produktionen, og dermed at kvaliteten bliver sikret yderligere.

Densen er et anerkendt og stærkt brand, med et solidt fundament. Densen er kendt for at være solidt bygget og har mange fans over hele verden. Tiden er nu inde til at tage det næste skridt med Densen, og sikre Densens position i den absolutte top af dansk Hi-Fi produktion og design.

Densen vil i Danmark blive solgt gennem egen webshop:
https://webshop.densen.dk/

For yderligere information, kontakt
E: service@densen.dk
T: +45 50 91 96 00
W: www.densen.dk