Recreated Classics

Af kim, 17 september, 2021
Af
Bang & Olufsen
Bang & Olufsen har skabt verdens måske mest cirkulære højttaler og lancerer nu Recreated Classics

Siden 1925 har danske Bang & Olufsen været pioner inden for lyd, kvalitet og design. I foråret 2021 lancerede selskabet Beosound Level – en højttaler i et kompromisløst, modulært design og med langtidsholdbar teknologi, der netop er blevet tildelt den globalt anerkendte certificering Cradle to Cradle® på bronzeniveau som den første højttaler i verden. Næste skridt på vejen mod mere langtidsholdbar elektronik og ændring af brug-og-smid-væk-kultur er Recreated Classics.
 


 
I 2019 var mængden af produceret elektronikaffald globalt 44,4 millioner tons. Et tal, der forventes at stige til 77,4 inden 2030 (The Global E-waste Monitor, 2020). Bang & Olufsen har altid været kendt for at skabe design i høj kvalitet, men de seneste år har Struer-virksomheden intensiveret sit fokus på at forlænge levetiden på deres produkter for at minimere mængden af elektronikaffald. B&O anerkender, at de som elektronikvirksomhed er en del af problemet. Netop derfor har virksomheden også et ansvar for at flytte forbrugerne væk fra en brug-og-smid-væk-kultur, hvor vi udskifter vores elektronik efter skiftende tendenser.

"Det handler om mere end at forlænge produktets levetid og holde teknologien relevant gennem mange år. For at vi skal lykkes med denne strategi, skal vi i designprocessen virkelig kunne tilpasse os og være i tæt dialog med kunderne, så vi samtidig også stimulerer deres behov for noget nyt - uden at de behøver at købe et helt nyt produkt," siger Mads Kogsgaard Hansen, Senior Global Product Manager for Classics & Product Circularity for Bang & Olufsen.

 


To skridt i en mere bæredygtig retning
Ambitionen var at skabe verdens mest cirkulære højttaler
 
I foråret 2021 lancerede Bang & Olufsen højttaleren Beosound Level, hvor alle dele og komponenter kan skilles ad og skiftes ud løbende, som teknologien forældes, ligesom der er gjort plads til fremtidige opgraderinger. I september 2021 blev Beosound Level verdens første Cradle to Cradle certificerede® højttaler på bronzeniveau.
 
"Certificeringen er med til at understrege Bang & Olufsens engagement i at designe med fokus på at forlænge produkters levetid. Certificeringen er et vigtigt skridt i at demonstrere, hvordan hele elektronikindustrien kan arbejde med at forlænge produkters livscyklus samt ændre værdiopfattelsen af elektronikprodukter og dermed bidrage til at reducere elektronikaffald," siger Mads Kogsgaard Hansen.

Nyt initiativ: Recreated Classics
Det er ikke kun nye produkter, som Bang & Olufsen ønsker at forlænge levetiden på. Mange har et højt skattet, ofte årtier gammelt, Bang & Olufsen-design stående. Derfor har Bang & Olufsen udviklet en ny måde at forlænge levetiden på pladespillerne i Beogram 4000-serien: Recreated Classics.
 

Nu er det nemlig muligt at købe et opgraderingssæt, så de, der ejer en vintage Beogram 4000-serie kan gendanne og renovere produktet, ligesom det vil være muligt at forbinde det til en moderne højttaler.
Beosound Level er en bærbar Wi-Fi-højttaler, der er designet med en modulær tilgang baseret på en forfinelse af Bang & Olufsens tidligere designprincipper. 
         

"Det nye opgraderingssæt er en del af Bang & Olufsens Recreated Classics, der har til formål at genskabe klassiske produkter. For vores kunder betyder det, at de kan behandle dem som investeringer. På den måde sikrer vi, at Beogram 4000-serien kan gå videre til de næste mange generationer af musikelskere," fortæller Mads Kogsgaard Hansen.