FYNE AUDIO F500 SP

Af kim, 28 oktober, 2021
Af
Medlyd
Stereo på steroider

Den fremadstormende højttalerproducent, FYNE AUDIO´s, nye standerhøjttaler, F500SP, er i princippet en kloning af to af firmaets andre højttalere. Skotterne har, groft sagt, puttet enheder og delefilterkomponenter fra den store F700-serie ind i kabinetterne fra den mere prisvenlige F500-serie. Kort sagt: Stereo på steroider – til en overkommelig pris.

De har gjort det før. Med succes. Skotske FYNE AUDIO har to gange med held og dygtighed taget eksklusive enheder, en avanceret basreflekskonstruktion og nogle dyre delefilterkomponenter fra den prisvindende, audiofile serie, F700, og har samlet det hele ind i opdaterede kabinetter fra den betydeligt mere prisvenlige F500-serie.
 

Resultatet har i begge de to tidligere tilfælde – med de to gulvhøjttalere, F501SP og F502SP – været en succes med forrygende anmeldelser og flotte salgstal til følge. Produktionen af SP serien foregå ved grundigt håndarbejde i Skotland.

Nu er turen så kommet til den noget mindre standerhøjttaler, F500. Den lille, møbleringsvenlige højttaler er blevet pimpet med komponenter fra den betydeligt dyrere og mere eksklusive F700. Resultatet er F500SP, og som med de to storebrødre, en vellydende, højt ydende højttaler til en pris der også bare er i orden.

I den attraktive ende
Hvor den almindelige F500 til en sætpris på ca. 6.500 kr. ligger i den meget attraktive ende af prisskalaen, henvender F700 med sine knap 24.000 kr. for et sæt sig til et noget mere snævert publikum.

"Med en pris på 12.000kr. for et sæt melder F500 Special Production sig ind i kampen i mellemprisklassen. Stadig økonomisk opnåelig for flere og med en dynamisk spilleglæde, der sætter standarden i prisklassen" siger Henrik Peulicke fra Medlyd, der står for den danske import af FYNE AUDIO.

Hjertet i F500SP er en af FYNE AUDIO´s egenudviklede point source-enheder. I dette tilfælde en 6" bas/mellemtoneenhed med en magnesiumdiskant placeret i midten. Den kombination giver et knivskarpt lydbillede, og med en følsomhed på hele 90dB skal der kun få kvalitetswatt til at sparke liv i kludene.

BassTrax
Læg dertil FYNE AUDIO´s patenterede, nedadvendte basrefleksport, kaldet BassTrax, hvor en kegle sørger for jævn spredning af bassen. Fordelen ved BassTrax er ligefrem, det gør det nemmer at få den optimale lydkvalitet i dit rum, der hvor du gerne vil placerer højttaleren.

 

Filter
Delefilterkomponenter er nøje udvalgt og er delvis fra F700-serien. Det hele er monteret i en opdateret udgave af kabinettet fra F500 med bedre intern afstivning og en hysterisk flot finish. Resultatet er både smukt og vellydende.

Samtidig med F500SP sender FYNE  AUDIO en matchende stander, FS6, til en pris lige under 5.000kr. på markedet.

FYNE AUDIO højttalere kan opleves hos udvalgte forhandlere, se mere på www.medlyd.dk