Fuld finansiering til nyt dansk højttalermærke

Af kim, 10 november, 2021
Af
Nerds.dk
Enkl Sound Copenhagen har fået fuld finansiering til deres premium-bærbare højttaler i design der skiller sig ud

Der er mange projekter på Kickstarter, en af de mest udbrede crowd-funding sider på nettet. Danske Enkl Sound Copenhagen og deres The Enkl Speaker forsøger at gøre tingene lidt bedre end de andre – det vil sige kun 10kg vægt, 125db maksimalt lydtryk og 80 timers batterilevetid. Der er Pt. opnået en samlet finansiering på 830.000 kroner. Da finansieringen er opnået er der derfor kun et spørgsmål om relativt kort tid inden at man begynder at shippe de første eksemplarer.
 Udover avanceret tyverisikring igennem den tilhørende app, er der også næsten ubegrænset antal tilknyttede enheder på en gang der inkluderer kontrol af brugeradgang som man kender det fra IT systemer. Dette inkluderer fastsættelse af maksimalt lydtryk for hver bruger individuelt hvis man ønsker det.

Herudover kan man bruge sin telefon som mikrofon sammen med højttalere, og der tilsluttes nemt igennem Bluetooth 5.2. Opladningen tager en time.
 Det hele er IPX4 vandbestandigt, lavet i genbrugt plast og der kan tilsluttes op til 10 højttalere på en gang.

Der er 2x10” neodymium enheder, 1.5” keramisk hornenhed der er udviklet sammen med B&C Group, samt 3x160 Watt klasse-D DSP forstærker fra Infineon.

Mere interessant, så påstår Enkl at de har et proprietært ”dynamisk bassystem” der giver ”stor lyd ved lav volumen” hvilket resulterer i ”de dybeste, fyldige bastoner” som de fleste traditionelle højttalere ikke kan, uanset mærke eller pris.
 Prisen – med 35% rabat, er 4800 kroner. Enkl leverer dermed stort set samme specifikationer, men halv vægt, og et noget andet design end nærmeste mest åbenlyse konkurrent.

Du kan læse mere om projektet her: https://enklsound.com/