Mark Levinson ML-50

Af kim, 10 januar, 2022
Af
Nerds.dk
Mark Levinson fejrer 50 årsjubilæum med nye monoblokke

Mark Levinson fejrer 50 årsjubilæum med nye monoblokke i stærkt begrænset udgave

Der vil kun blive lavet 100 par ML-50 der navne-mæssigt er baseret på de originale ML-2 fra 1977, men dog var på programmet i 9 år og var klasse-A forstærkere på 25 watt for hver monoblok. Dengang kostede de svimlende 3600 dollars for et sæt, svarende til ca. 110.000 kroner i dag, og når et af de få sæt der blev lavet lejlighedsvis er på brugtmarkedet starter prisen typisk omkring 40.000 kroner. Herudover er forstærkeren bygget – rent designmæssigt – på mange forskellige generationer af Mark Levinson forstærkere, No. 20.5/20.6 er eksempelvis inspirationen til håndtagene, imens No 33 forstærkeren har givet grobund for selve chassis-designet, hvor frontpanelet i glas og det røde lys er inspireret af No 53 forstærkerne.

 Som man kender det fra superbiler med blotlagt motorrum fremvises det indre af monoblokkene igennem en glastop, og LED pære giver et lysskær over komponenterne, det er ikke en computer, så man kan dog kun vælge imellem rød, hvid og slukket.

Meget af indmaden er baseret på No 546 forstærkeren, dog med signifikante forbedringer, eksempelvis er lyttebanken øget fra 169.200 uf til 208.600 uf, og alt signalbehandling såvel som regulering af strømmen er lavet om, hvilket giver både lavere grundstøj, større reserver af alt, og fordobling af bias-strømmen.

Der kan derfor leveres 20 watt klasse-A, eller 425 watt klasse AB.

En ny vibrationsdæmpende, mekanisk isoleret fod er udviklet, og selv her går designet fra kabinettet igen. Der er både XLR og RCA, og højttalerterminalerne er Mark Levinsons Hurricane. Der er Ethernet såvel som seriel og 12v trigger til de eksterne forbindelser for total kontrol.

 En potentiel køber får forskelligt tilbehør med, heriblandt 2x 3 meters strømkabel og naturligvis hvide handsker så der ikke kommer fedtfingre på glasset og det blankpolerede aluminium.

“The ML-50 is a celebration of the 50 years of products and performance that have made Mark Levinson the benchmark for no-compromise audio that it is today. With only 100 pair to be offered globally, this statement amplifier package is an heirloom investment in the finest luxury audio equipment available.”
- Jim Garrett, Senior Director, Product Strategy and Planning, HARMAN Luxury Audio.For yderligere information, kontakt
Bülow Steensen
www.bulowsteensen.dk