Pro-Ject A1

Af kim, 2 februar, 2022
Af
AV-Industry
Ny fuldautomatisk pladespiller fra verdens førende brand rammer det danske marked i februar

Interessen for analog hi-fi og vinylplader har aldrig været større blandt danske musikelskere. Derfor er det også med store forventninger, at landets største hi-fi-distributør AV Industry i dag lancerer nyheden A1, en fuldautomatisk og meget attraktivt prissat pladespiller fra verdens førende producent, østrigske Pro-Ject.

Med mere end 20 brands i sortimentet, heriblandt kendte navne som Tangent, Sonus Faber, Klipsch, Jamo, Cambridge Audio og Bryston bliver det hvert år til adskillige produktlanceringer for AV Industry A/S med hovedsæde i Herning. Alligevel lægger direktør Karsten Holst ikke skjul på, at den nyhed, der slippes løs på det danske marked i dag, er en af de mest interessante i lang tid.
 

”Pladespillere finder i øjeblikket vej til stadig flere danske hjem, og kombinationen af den varme, autentiske lydgengivelse og det lidt nostalgiske ved at opleve pickup’en arbejde sig hen over en vinylplade, tiltaler rigtig mange musikelskere,” siger Karsten Holst. Han fortæller videre, at AV Industry gennem en årrække har tilbudt hi-fi-entusiasterne en lang række high-end pladespillere fra blandt andet østrigske Pro-Ject, der er anerkendt som det førende brand på området.

”Fra det lidt bredere hi-fi-publikum har vi til gengæld oplevet en stor efterspørgsel efter en pladespiller, der byder på brugervenlig fuldautomatik, uden at det forringer lydoplevelsen eller får prisen til at gå op,” lyder det fra Karsten Holst, der med dagens lancering af Pro-Jects nyhed A1 endelig kan opfylde kundernes ønske.

”Jeg vil ikke tøve med at kalde A1-pladespilleren det mest nyskabende produkt fra Pro-Ject i mange år,” siger AV Industrys direktør. Han understreger samtidig, at den attraktive introduktionspris på 2.995 kr. i butikkerne blot gør forventningerne til lanceringen endnu større.

Håndlavet i Tyskland
Den fuldautomatiske A1-pladespiller er håndlavet på Pro-Jects tyske fabrik af nogle af verdens dygtigste ingeniører på deres felt. Og ligesom brandets øvrige modeller bygger den på tre årtiers erfaring med at skabe pladespillere af den allerfineste slags.

Den kompromisløse filosofi bag Pro-Jects pladespillere kommer da også til udtryk i såvel design som i materialevalg, samlekvalitet, teknologi og betjening.

 

Hvad teknologien angår, er A1 udstyret med en indbygget forforstærker, der gør det muligt at slutte den direkte til en hvilken som helst forstærker eller aktiv højttaler.

Den mekaniske fuldautomatik gør det utrolig nemt at starte og stoppe en plade, men kobler til gengæld fra under selve afspilningen. Dermed har Pro-Ject sikret, at automatikken ikke påvirker lydkvaliteten, sådan som det ofte opleves hos pladespillere med elektronisk automatik.

Dansk pickup fuldender lydbilledet
Blandt de mange detaljer, der gør A1 unik i forhold til prisen, fremhæver AV Industry bl.a. tonearmen i en ultralet aluminiumslegering. Kombineret med den medfølgende Ortofon OM10-pickup opnås således en lynhurtig respons og en detaljeret og dynamisk lydgengivelse.

 

Pro-Ject A1 vil være på såvel de fysiske som de digitale hylder hos de fleste af AV Industrys danske forhandlere fra februar 2022.

For yderligere information, kontakt
AV Industry A/S
www.Av-industry.dk