Rega lancerer de nye EBLT drivremme

Af kim, 7 marts, 2022
Af
Medlyd
Rega lancerer markant og billig opgradering til alle Planar pladespillere

Rega lancerer de nye EBLT drivremme, der giver en markant lydmæssig gevinst på alle de velkendte Planar pladespillere. Drivremmene giver en reduktion på op til 70 % af små uregelmæssigheder i hastigheden.

Drivremmen er en væsentlig komponent i en pladespiller, og har en væsentlig indflydelse på den samlede lydgengivelse. Hos Rega har drivremme altid været under løbende udvikling, men de seneste fem års udvikling har skabt en markant fornyelse: EBLT drivremmen.


 

Materialet
EBLT drivremmen er støbt af en blanding af avancerede polymermaterialer, der giver en exceptionel jævn elasticitet og glat overflade over hele længden. Sammen med en hidtil uopnåelig præcision, er resultatet en væsentlig opgradering.

Det kan måles
Når en EBLT -drivrem monteres på en Planar 1 -pladespiller kan forbedringen måles. De små uregelmæssigheder i hastigheden, wow og flutter, forbedres med op til 70% i forhold til tidligere drivremme. (Se målinger nedenfor)
 

Det kan høres
Med den nye drivrem opnås en klarhed og præsentation af musikken, der er tættere på optagelsen end nogensinde. Lydmæssigt udfolder opgraderingen sig som en øget præcision, hvor lydbilledet tegnes tydeligere. Bassen fremstår med en livagtig tørhed hvor instrumentet er i centrum. Udklingningen i toppen får præcist det rum omkring sig, som det bør have.

To versioner
EBLT -drivremmen findes i to udgaver. Advanced EBLT remmen anbefalet til RP1, Planar 1, Planar 2, RP3, Planar 3 Planar 5, RP6, Planar 6, Planar 25 og Planar 40.  Reference EBLT udviklet med henblik på Planar 7, RP8, Planar 8, Planar 9, RP10 og Planar 10 modellerne.

 

Pris
Advanced EBLT 225,- stk
Reference EBLT 350,- stk (Planar 8, Planar 9, RP10 og Planar 10 bruger to styk)
Forhandles af Rega forhandlere i hele landet.

Du kan selv skifte til den nye EBLT drivrem
Skift til den nye drivrem ved at løfte pladetallerkenen af og afmonter den gamle rem. Er din rem ikke skiftet de sidste 5 år+, kan du med fordel rense motorpully, hvor remmen sidder med sprit. Rens også rundt om undertallerkenen. Den nye rem monteres, og du fået en væsentlig opgradering af din Rega Planar pladespiller.

Er du i tvivl, så tal med din Rega forhandler.

God fornøjelse og nyd musikken

Du kan læse historien om Regas udvikling af drivremme her. Den er lidt nørdet 

https://www.medlyd.dk/keynotes-laes-om-hifi/drivrem-til-pladespiller-en-histrorie-om-rega

Hvad med de gamle remme ?
De nye EBLT -remme erstatter alle tidligere drivremme, både de sorte og hvide. EBLT -remmen passer på alle Rega pladespillere (undtaget den første Rega Planet fra 1973). EBLT drivremmene er i dag standard på alle Rega pladespillere. Øverste måling viser en gammel rem monteret på en Planar 1 sammenlignet med målingen  nedenunder, der viser samme pladespiller monteret med en EBLT Reference drivrem. 

Wow og flutter er små uregelmæssigheder i hastigheden som bitte små skift, og skal ikke forveksles med den egentlige hastighed, der er 331/3 for LP og 45 omdrejninger for singler. 

For yderligere information, kontakt
Medlyd ApS
Tilstedvej 73
7700 Thisted
Telefon 7025 3009
www.medlyd.dk