Perlisten Audio - et unikt Dansk-Amerikansk højttalersamarbejde

Af kim, 20 marts, 2022
Af
SAS Audio
Scandinavian Audio Systems lancerer det helt nye højttalermærke Perlisten Audio i Danmark.

Perlisten Audio Står for Perceptual Listening, en helt ny lytteoplevelse.

Målet med dette unikke dansk-amerikanske samarbejde har været intet mindre end at opnå den optimale kombination af videnskabeligt målbare resultater og subjektivt hørbare lytteindtryk.

Verdens førende audiotidsskrift, Stereophile, er ikke i tvivl. Forsiden af december 2021-nummeret konstaterer om flagskibet, Perlisten S7t ”Ny højttaler springer forrest i køen.”

Anmeldelsen slutter med ordenen: ”Perlisten S7t ligner ikke nogen passiv højttaler som jeg har hørt før. Ialt, er der tale om den bedste højttaler som jeg har hørt i dette rum.”

Og de rosende ord stod hurtigt i kø.
-Secrets of Home Theater and HiFi døbte den Årets Produkt.
- Audioholics.com kårede den Bedste Gulvhøjttaler 2021 og konstaterede at ”man kan sagtens bruge flere penge på højttalere, men jeg tvivler på at det ville resultere i bedre lydkvalitet.”
- Twitteringmachines.com valgte den som Årets Favorit HiFi Gear for 2021 med ordene ”Blandt de mest forbløffende højttalere som jeg nogensinde har oplevet.”
- Alle Perlisten enheder udvikles og fremstilles in-house på egen fabrik.

Perlisten Audio leverer detaljeret teknisk information og måledata langt udover det som er typisk for hi-fi branchen. De viser stolt frekvensmålinger (on- og off-axis), kurver for impedans, fase, forvrængning og spektrogrammer med off-axis gengivelse langs vertikale og horisontale akser. Man må håbe at Perlistens åbenhed omkring disse væsentlige forhold vil danne forbillede i branchen.
 

Perlisten S7t (t for tower)
Mærkets topmodel benytter 7 enheder, selv om den faktisk beskrives som fire-vejs. De 4 enheder, 2 øverst og 2 nederst, er 7” basenheder. I midten sidder en akustisk linse bestående af en 28mm Berylium domediskant flankeret af 2 28mm mellemtonedomer lavet af thin-ply carbon i varierende tykkelser. Disse mellemtoner sidder næsten usynligt på over- og underkant af linsen. Perlisten kalder denne unikke akustiske konstruktion for Directivity Pattern Control Array. Disse tre enheder spiller så velintegreret at man har valgt at kalde dem én enhed i forbindelse med beskrivelsen af alle mærkets modeller, både i S og R serien.

Ifølge www.audioholics.com ”skubber Perlisten højttalerteknologien fremad et stort stykke, med kæmpestor dynamik, nærmest perfekt on-axis gengivelse, fremragende kontrol over direktivitet, basudstrækning som en subwoofer og en cool, futuristisk look.”

Perlisten S7t tager kampen op mod nogle af de bedste højttalere i verden. Målet har været at skabe produkter som er akustisk usynlige og i stand til at præstere lynende hurtige transienter, uforlignelig dynamik og en musikalsk finesse, fuldt på højde med verdens fornemste to-kanals sytemer.

Alle Perlisten modeller kan fungere som lukket kabinet eller basrefleks til brug med eller uden mærkets subwoofere.


 

Perlisten S5m (m for monitor)
Under Perlisten S7t findes S5m. Nominelt betegnes den som tre-vejs, da DPCA-opstillingen, selv om den består af én Berylium domediskant og to carbon mellemtoner, som nævnt betragtes som én sammenhængende enhed.

Med langt de fleste højttalerkonstruktioner, bliver man mere bevidst om at lyden stammer fra forskellige enheder, jo tættere man kommer på kabinettet. Men med alle modeller i Perlisten S og R serierne – fremstår musikken som en helhed, uden at bestemte frekvenser dominerer i lydbilledet.

Perlisten S4b (b for bookshelf)
“Perlisten S4b giver dig en plads på forreste række” www.audioholics.com
Verdens Første THX® Dominus Certficerede Højtalere

Fordi alle Perlisten Audio produkter er skabt til at være særdeles velegnede til både musik og surround, fra den sagteste hvisken til den kraftigste eksplosion, har man oprettet en helt ny kategori under THX® certificering som, indtil videre, er en godkendelse som kun Perlisten har opnået med THD under 0,5% ved lytteniveau op til 90 dB.

THX® Dominus er den nyeste og hidtil højeste klassificering for hjemmebiografer på op til 184 m3 og en afstand til lærredet på op til 6 meter ved lydtyrk på op til 120 dB med absolut minimal forvrængning. Med en følsomhed på 92 dB, opfylder Perlisten højttalerne alle de strengeste krav til THX® Dominus.

Scandinavian Audio Systems garanterer at, uanset din smag i musik og film, så leverer Perlisten Audio den ultimative lydkvalitet.

Perlisten Audio sætter ganske enkelt nye standarder for lydgengivelse. Som Stereophile slutter anmeldelsen af Perlisten S7t: “New company, new speaker, new world.”

Læs mere om Perlisten Audio og find den nærmeste forhandler på www.sas-audio.dk

Priserne starter på 14.00 for en R4S surroundhøjttaler, og og slutter ved 158.000 kroner for et sæt S7T SE HGE gulvhøjttalere i specialfinish. 

Om Scandinavian Audio Systems
Scandinavian Audio Systems ved Erik Hansen med hovedsæde i Faxe er dansk agent for en lang række anerkendte og prisbelønnede hi-fi mærker med et omfattende netværk af kvalificerede, erfarne forhandlere.

For yderligere information, kontakt
SAS Audio
www.sas-audio.dk
Tlf. +45 40 15 37 77 
E-mail info@sas-audio.dk